Karnemelkcake met pecannoten
Je kent het waarschijnlijk wel, je moet zorgen voor eten op tafel en je grijpt altijd naar dezelfde gerechten.
Ik heb dit zelfde “probleem” ook bij desserts. Er zijn zoveel opties; een kast vol kookboeken en een Pinterest pagina vol ideeën. Maar toch zal ik snel geneigd zijn om de bekende recepten te nemen of iets dat ik pas nog heb gemaakt.
Zo wilde ik net de ingrediënten van mijn smeuïge chocoladecake op het boodschappenlijstje noteren, toen mijn man vroeg naar een notencake...
De zure room werd doorstreept en er kwamen karnemelk en pecannoten voor in de plaats. De overige ingrediënten zal je vast in huis hebben. Het resultaat is een hele luchtige cake die menig persoon zal appreciëren.
En heb ik al vermeld dat hij ook nog eens heel gemakkelijk is? Let’s bake!
Ingrediënten:
- 1 ei
- 220 gram bruine suiker
- 2 el vloeibare boter (of gesmolten boter)
- 250 ml karnemelk
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 1/2 tl baksoda
- 1/2 tl zout
- 60 gram gehakte pecannoten
- eventueel 150 gram chocolade en 100 ml room voor de ganache
Werkwijze
- Mix het ei samen met de suiker en boter.
- Voeg de karnemelk toe en daarna de bloem, baksoda* en zout.
- Roer de pecannoten onder het mengsel.
- Giet het deeg in een beboterde bakvorm (een springvorm van 20cm doorsnede is ideaal) en laat het 10 minuten rusten (dan rijst hij al een beetje)
- Zet de cake 50 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Je kan eventueel nog een chocolade ganache maken om de taart nog lekkerder te maken. Succes verzekerd!
- Controleer of de cake gaar is en haal hem uit de oven.
*In principe kan je de baksoda ook weglaten aangezien je zelfrijzende bloem gebruikt. De reden dat ik het wél gebruik is omdat ik een zuur ingrediënt, namelijk karnemelk, gebruik. De baksoda gaat door het zuur van de karnemelk extra belletjes aanmaken waardoor je een extra luchtige cake krijgt!
Smakelijk!
x Rose x
Afwasstatus:
- maatbeker
- 2 kommen
- mes
- snijplank
- eetlepel
- theelepel
- mixer
- cakevorm