Dim Sum a.k.a. Dumplings met kip en garnalen
Omdat mijn tante ze niet vaak genoeg maakte, had mijn papa het overgenomen, omdat mijn papa ze niet vaak genoeg maakt, heb ik het overgenomen. Het recept is in principe heel simpel, enkel het rollen van het deeg neemt wat tijd in beslag. But it’s worth it!
Je kan de deegballetjes (Dim Sum / dumping) vullen met vanalles, maar ik vind de kip-garnalenvulling het lekkerste. Dit recept is goed voor ongeveer 2 personen, maar kan ook als voorgerechtje of hapje gebruikt worden.
Dim Sum met kip-garnalenvulling
Ingrediënten:
- 50 gram spinazie (of pijpajuin)
- 1 kipfilet of kippengehakt (ongeveer 125 gram)
- 125 gram gepelde scampi
- 1 ei
- 1 el sojasaus
- 1 el maïzena
- 250 gram bloem
- 125 ml water
Bereiding:
- Snij de lente-ui, kipfilet en scampi fijn en meng.
- Voeg het ei, de sojasaus en de maïzena bij het kip-scampi-mengsel. Zet opzij.
- Kneed de bloem met het water tot een elastisch deeg.
- Rol het deeg tot een worst en verdeel het in 24 stukken.
- Rol telkens één van de 24 stukjes uit tot een schijfje van om en bij de 5 cm.
- Schep op elk schijfje een theelepel van het mengsel.
- Pak het deeg vast en draai het aan de bovenzijde dicht, of plooi het schijfje in twee en maak de rand dicht door het te pletten met een vork.
- Leg de gevulde deegballetjes in een stoommandje of in een ketel kokende bouillon, en laat het 15 min stomen/koken.
- Doe dit met ongeveer 5 deegballetjes per keer.
- Eet de deegballetjes met de handen en dip ze eventueel in wat sojasaus of ketjap.
Afwasstatus:
- Snijplank
- Mes
- 1 eetlepel en theelepel
- Mengkom
- Deegroller
- Stoommandjes of ketel
- Het aanrecht
x Rose x