De Nerf Laser Ops Pro #review #nospon
Op zoek naar een leuk cadeau voor je kinderen? Al eens aan een lasergun gedacht? Wij vergeleken en kochten en delen graag onze bevindingen én waar je het best op let!
Schieten ja! Geweren ja!
Hoe genderneutraal we soms ook proberen te zijn, er wordt zowel bij mij als bij Rose graag geschoten. Soldaatje spelen, kampen bouwen en overal op schieten is één van de populaire bezigheden. Als je je afvraagt als wapens wel kunnen voor kinderen, dan klik je best eens hier, maar dit artikel gaat over een specifiek type wapen, namelijk de lasergun!
Laserguns zijn al langer bekend, vooral ook omdat volwassenen er ook graag mee spelen. Bij actieve teambuildings of spellen in groep wordt wel vaker gekozen voor paintballen of lasershootings. En deze laatste, de laserguns, zijn nu dus ook beschikbaar voor kinderen. Yay!
Lasers? Is dat niet gevaarlijk?
Wel, laten we eerst en vooral even vermelden dat de huidige lasers die gebruikt worden in laserguns (voor kinderen) niets te maken hebben met de gekende rode “lijntjes” die schadelijk zijn voor de ogen. Je kan de laserguns eerder vergelijken met een afstandsbediening waarbij het geen kwaad kan als er op de ogen wordt gericht. Want, let’s face it, menig kind kan de verleiding niet weerstaan om met lampjes in zijn ogen te schijnen en te kijken wat er gebeurt. Hier zie je geen lampje uit het pistool komen. Uitdaging onbestaand dus.
De Nerf LaserOps Pro lasergun in detail:
Toen ik zelf nog aan het vergelijken was had ik natuurlijk nog geen ervaring en wist ik ook niet goed wat we zelf belangrijk vonden. Ik koos dan ook voor een geweer met oneindig veel schoten, zonder de anti-cheat-functie (hier kom ik straks op terug) omdat ik dacht dat het anders te technisch en ingewikkeld zou worden voor de kids.
Met onze Nerf LaserOps Pro kan je dus blijven schieten, mits je na elke tien schoten herlaadt door op een knop onderaan het geweer te drukken. Mijn beide kids hebben dit in de gaten, zelfs de kleinste van 2,5. Het voordeel is dat ze kunnen blijven schieten, maar het nadeel is dat ze dat dan ook doen.
Richten, tactisch spelen, nadenken, sluipen en maar af en toe schieten, … zijn skills die dus niet echt ontwikkeld worden. Zelf merk ik wel dat dit jammer is voor de oudste van 7 én voor ons. Het zou een stuk uitdagender zijn als er verschillende soorten schoten zouden zijn en als deze ook gelimiteerd zouden zijn.
Verder is de Nerf LaserOps Pro een heel leuk geweer. Ze kunnen er dus tien keer mee schieten alvorens ze moeten herladen en als je iemand vijf keer raakt is hij “dood”. Je ziet ook aan de achterkant van het geweer als je nog munitie hebt en als je “nog leeft”. De lampjes gaan van vol groen naar knipperend, naar geel en vervolgens rood. De nodige geluidseffecten komen hier ook aan te pas, helaas kan je deze niet uitzetten of stiller zetten.
Het richten en raken met de Nerf LaserOps Pro gaat ook best goed. Er zit een “binnen” en “buiten” stand aan, maar soms is het nog zoeken om te kijken welke stand het beste resultaat geeft. Als je achter een keukenkast verstopt zit met je geweer naar beneden gericht en je wordt alsnog geraakt, dan staat je geweer waarschijnlijk op de verkeerde stand.
Als laatste feature heb je ook nog de mogelijkheid om je GSM te koppelen met de Nerf-App. Dit kan zijn om elkaars locatie te zien in de app als je op grote oppervlaktes gaat spelen. Er zit dan ook een soort van smartphone-armband bij het geweer. Je kan de app ook gebruiken om alleen met de Nerf Lasergun te spelen, in een single-player-modus, waarbij je moet richten op doelwitten die je op je GSM scherm ziet, verwerkt in de realiteit. Een beetje zoals Pokemon Go. Voor deze optie dien je wel een extra accessoire aan te schaffen om je GSM voorop het geweer te bevestigen.
Ik zal nog even de features op een rij zetten:
- Single Player modus met App op smartphone (mits extra accessoire)
- Smartphone connectie met App om in team te spelen
- Mogelijkheden om meer dan 2 geweren te koppelen en teams te vormen. (je ziet de teamkleur op het geweer)
- Binnen en buiten modus
- Ruim bereik
- Min of Pluspunt: Oneindig veel schoten, mits er wordt “herladen” dmv een knop en geen anti-cheat functie
- Minpunt: lawaaierig
Zijn alle laserguns dan hetzelfde?
Neen! En hier komen een aantal interessante punten waar je best op let mocht je zelf een ander merk overwegen. Er is namelijk, zoals bij alles, veel te veel keuze. Hoe verwend we hierdoor ook zijn, ik vind dat vaker een last. Vaak zit ik uren te vergelijken om dan de kanshebbers in mijn (al dan niet virtueel) winkelmandje te gooien om er vervolgens geen zin meer in te hebben en alles achter te laten. Om dit bij jullie te vermijden ga ik een aantal belangrijke zaken opnoemen waar je best naar kijkt. Verder benoem ik een aantal features die interessant lijken maar waar ook “nadelen” bij horen.
Welke leuke features bestaan er en wat houden ze in?
- Ze kunnen zowel binnen en buiten gebruikt worden: laser is gevoelig en als je deze functie niet hebt loopt je het risico dat het altijd of nooit raak is door verkeerd omgevingslicht.
- Je kan ze uitbreiden met extra laserguns: nog meer spelers! Yay!
- Er kunnen teams gevormd worden
- Verschillende soorten (virtueel natuurlijk) munitie: Voor kinderen met interesse in wapens zeker een toegevoegde waarde!
- Anti Cheat functie: Dit houdt in dat het wapen uit en aan zetten niet voor “herstart-en-terug-volledig-geladen” zorgt en dus niet vals gespeeld kan worden. Handig voor de boefjes onder ons!
Aan welke features heb je niet echt iets?
- Een schild of een vestje om op te mikken: Hou er rekening mee dat dit vaak met een kabel aan het geweer vast hangt en dus ook overal achter blijft hangen als je kids er mee rondrennen.
- Smartphone connectie of app: Waarom zou je iets waar ze met hun fantasie mee kunnen spelen verprutsen met een smartphone?!
- Oneindig veel schoten: Voor kleine kinderen kan het fijn zijn om gewoon te kunnen schieten en te blijven schieten. Maar vanaf een jaar of vijf zijn ze verstandig genoeg om te kunnen herladen. Een stapje verder kan zijn, eens ze een jaar of vijf zijn, is om ze te leren toe te komen met een beperkt aantal schoten. Let dus op deze feature als je een lasergun gaat kopen.
Mocht je nog tips voor me hebben, dan hoor ik het graag, want er wordt hier zeer veel met de geweren geschoten dus ik vermoed dat we binnenkort op zoek gaan naar een iets straffere versie van de lasergun…
°Alice zoekt snel dekking achter de tuinstoel en overweegt een trui met de opdruk #bosymom aan te schaffen°