Brownies die altijd lukken
Ik ben niet zo’n fan van chocolade, en daarmee bedoel ik een “reep chocolade”. Want, dat buiten beschouwing gelaten, ben ik echt wel te vinden voor chocolade en dan het liefst in de vorm van een brownie!
De eerste keer(en) dat ik brownies probeerde te maken ging het altijd mis, totdat ik deze manier probeerde.
Deze brownies lukken altijd en met altijd bedoel ik ook echt àltijd! Zelfs als je het halfbakken mengsel in de oven laat vallen, alles terug in de ovenschaal kwakt en verder bakt. Yep, altijd!
Ingrediënten:
- 110 gram boter
- 200 gram witte suiker
- 65 gram bloem
- 50 gram cacao
- 1/4 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 2 eieren
Nota: de hoeveelheden op de foto zijn dubbel en kunnen dus misleidend zijn
Bereiding:
- Smelt de boter in een ketel (tip: als je een extra grote ketel neemt, heb je geen mengkom nodig).
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en meng goed (deeghaken zijn hier aan te raden).
- Vet een ovenschaal/bakvorm in van ongeveer 20cm doorsnede (hou het beslag het liefste onder de 4cm dikte).
- Stort het beslag in de ovenschaal of bakvorm.
- Afhankelijk van de grootte van de ovenschaal/bakvorm mag het beslag 15 min op 175°C bakken.
- Controleer de brownies met een satéstok (de prikker moet er niet heel zuiver uitkomen maar het mag ook niet nat aanvoelen)
- Laat de bronwies afkoelen (in de ovenschaal of uit de bakvorm) en verdeel 🙂
- Smakelijk!
Afwasstatus:
- Ketel
- Deeghaken
- Pannenlekker
- Bakvorm of ovenschaal
- Mes
x Rose x
Eén reactie
Pingback: