Karamelrepen met Pinda’s
Als ik niet op Pinterest aan het speuren ben naar een leuk recept, dan neus ik wel in één van die gratis boekjes die je in de supermarkt krijgt. Soms zijn die recepten iets, som ook niet, en soms moet je het recept grondig aanpassen en dan kan je de lekkerste zaken op tafel zetten.
Zo ook met dit recept; want het is wel wat werk, maar dan heb je ook wat. Een beetje een DIY Snickers meets Twix. Ideaal voor op tafel als je bezoek hebt.
Karamelrepen met gezouten pinda’s én chocolade
Ingrediënten:
- 125 gram boter
- 180 gram bloem
- 50 gram suiker
- 1 ei
- 1 snuifje zout
- 60 gram boter
- 2 el ahornsiroop
- 340 gram (1 blikje) gecondenseerde melk
- 6 el gezouten pinda’s (grof gehakt)
- 200 gram chocolade (puur of melk)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Mix 125g boter + bloem + suiker + ei + zout. Dit wordt een heel vast mengsels dus je zal op het einde even met je handen moeten werken.
- Bekleed een rechthoekige ovenschaal (20 x 30cm) met bakpapier (Met invetten gaat het niet lukken, dus echt bakpapier of -folie gebruiken!).
- Druk het deeg in de ovenschaal en zet het ongeveer 15 minuten in de oven.
- Smelt 60g boter samen met de ahornsiroop in een steelpannetje en voeg de gecondenseerde melk toe. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen tot een dik karamelmengsel. Maar let goed op want dit kan snel gaan (soms veel sneller dan 10 minuten, afhankelijk van je vuur!)
- Haal ondertussen de bodem uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.
- Verdeel het karamelmengsel over de koekjesbodem en laat een beetje afkoelen.
- Strooi de pinda’s op de karamellaag en druk lichtjes aan.
- Giet de gesmolten chocolade erover en laat afkoelen in de frigo (ik heb het een nacht laten staan)
- Haal de “koek” uit de ovenschaal en verdeel in repen. Ik had ongeveer 18 repen en wat “afval” dat ik heel vakkundig heb opgeruimd 😉
- Laat deze caloriebommetjes smaken!
Afwasstatus:
- Mengkom
- Ovenschaal
- Kloppers
- Pannenlekker
- Eetlepel
- Steelpannetje
- Kom
- Mes
x Rose x
Eén reactie
Pingback: